For mange av oss har WiFi blitt en nødvendighet for å kunne utføre jobben vår. Det finnes ikke noe mer irriterende enn tregt internett. Så hvordan får du det til å fungere for alle på kontoret? 

Trådløst nettverk, kan være en befrielse der mange bedrifter nå i stor grad går over til å bruke bærbare PC-er og dingser i sitt daglige arbeid. Muligheten til å flytte seg rundt i kontorlokalet tas godt mot av de fleste – så lenge det ikke oppleves som tregere eller vanskeligere å bruke enn god gammeldags kabel.

Plassering, plassering, plassering!

Vi var innom temaene hastighet og dekning i innlegget Hva koster trådløst nettverk for bedrifter? Med mindre man sitter i et svært enkelt lite kontor er det ikke sikkert den trådløse ruteren som fulgte med fra internettleverandøren, eller den som er kjøpt i elektrobutikken på hjørnet, fungerer godt nok.

Skal du ha raskt internett på jobb er det en ting som gjelder: plassering, plassering, plassering!

Skal du ha raskt internett på jobb er det en ting som gjelder: plassering, plassering, plassering!

Har du en enkel ruter og et enkelt lokale og vil bedre hastigheten så gjelder de samme faktorene som i eiendomsbransjen: plassering, plassering, plassering!

For å gi det trådløse nettverket optimale forhold bør du følge disse enkle punktene når det gjelder plasseringen

    • Ha fri sikt til så store deler av lokalet som mulig
    • Unngå vegger av mur og glass tett på ruteren
    • Heng ruteren så høyt som mulig
    • Vinkle eksterne antenner så bredsiden peker mot arbeidsplasser

Bygg mer avanserte nettverk

For mange vil lokalene rett og slett være for store, eller ha en romløsning som ikke gjør det mulig å oppnå god hastighet med en enkelt ruter. For noen vil sikring mot feil på utstyret, eller større krav til hastighet være årsaker til at en vanlig ruter rett og slett ikke gjør jobben. I disse tilfellene finnes det spesialiserte løsninger som er laget for å bygge skikkelige trådløse nettverk og ikke noe annet.

Borte er ruterfunksjonen, flere nettverkskontakter og annet som ikke har med kjernefunksjonalitet å gjøre. Det rette utstyret for raskt og stabilt trådløst nettverk gjør nemlig ikke noe annet enn akkurat det å bygge større soner med helt stabilt trådløst nettverk.

Se for deg flyplassen på Gardermoen. Der er hele flyplassen innendørs, og deler utendørs, dekket av et enkelt trådløst nettverk som alltid må fungere både for gjester og ansatte.

For å få til dette deles funksjonaliteten opp i to deler – en kontroller og flere antenner. Kontrolleren har den sentrale styringen av nettverket, mens antennene distribueres i området som skal dekkes. På denne måten kan man skreddersy dekningen ved å plassere ut antenner der det er nødvendig.

Nyere PC-er og dingser har også gjerne flere antenner innebygget og kan dermed snakke med flere trådløse antennepunkter samtidig. Med overlappende dekning i områder med mange brukere eller større behov for båndbredde kan man dermed øke hastigheten på det trådløse nettverket både for enkeltbrukere og for alle brukere innenfor dekningen.

For noen kan det holde å gjøre enkle grep for å øke hastigheten litt på det trådløse nettverket. Men skal man bygge skikkelig raskt trådløst nettverk må man ha det rette utstyret og litt erfaring med å «tenke trådløst».

Få en gratis befaring

Våre eksperter kan hjelpe deg med dine trådløse utfordringer. Vi tilbyr en gratis sjekk i dine lokaler for finne beste løsning for trådløst nettverk.