Et knippe gamle reklameartikler som viser veien frem til «nyere tid»

Infolink Datatjenester AS ble etablert i 1994, men har bakgrunn fra Infolink BBS som går tilbake til 1990. De første årene solgte vi i hovedsak modem og komponenter for oppgradering av datamaskiner, men har siden 2000 hatt stadig større fokus på konsulentvirksomhet. I dag er fokusområdet vår nettskyløsning (ASP), i tillegg til drift og vedlikehold av servere.

1990: Infolink BBS blir etablert.

1994: Infolink Datatjenester AS blir etablert. I tillegg til kommersiell drift av Infolink BBS, starter vi opp med salg av modem og komponenter for oppgradering av datamaskiner – i all hovedsak rettet mot privatmarkedet.

1995: Vår første hjemmeside blir lansert, og vi starter opp med salg via internett.

1997: Infolink BBS legges ned, og vi endrer fokus mer og mer mot bedriftsmarkedet. Vi starter samtidig opp produksjon av PCer satt sammen av standardkomponenter.

Infolink-1998

infolink.no – 1998

1998: Vår 2. generasjons hjemmeside blir lansert. Som en av de første i landet lanserer vi vår egen «Bygg din egen PC» på våre hjemmesider. Kundene kunne her selv velge hvilken konfigurasjon de ønsket på sin nye PC, få prisen umiddelbart, sende inn bestillingen og vi produserte den innen et 1-3 arbeidsdager.

1999: Vi starter produksjon av vår prisgunstige kontor-PC under eget merkenavn («Infolink Inspiration»).

2001: Vi selger vår første bærbare PC fra Fujitsu.

2002: Istedenfor å produsere egne PCer fra bunnen av, går vi over til å kjøpe barebones fra ASUS som vi konfigurerer med CPU, disk og minne.

2003: Vi inngår vår første driftsavtale med kunde på drift og vedlikehold av servere. Med dette foretar vi en strategiendring, og fokuserer mer på konsulentvirksomhet rettet mot bedriftsmarkedet.

2006: Vi leverer vår første server fra Fujitsu, og har siden holdt trofast til dette merket. Dette er servere med meget god kvalitet og driftssikkerhet som vi opp igjennom årene har fått meget gode erfaringer med.

Infolink.no - 2007

Infolink.no – 2007

2007: Vår 3. generasjons hjemmeside blir lansert

2008: Vi inngår avtale med Comendo på spam og virusvask av e-post. Comendo har en meget god teknisk løsning som sørger for at 99.9% av alt du ikke vil motta blir stoppet før det kommer til din server eller postboks.

2011: Vi lanserer vår nettskyløsning (ASP). Med dette tilbyr vi våre kunder å leie serverplass hos fremfor at de må investere i egne servere selv. Man nå kan jobbe hvor som helst og når som helst så lenge man har tilgang til internett.

2013: Vi går over til å også selge stasjonære PCer fra Fujitsu.

2014: Vi flytter vår nettskyløsning (ASP) over på helt ny maskinvareplattform, samtidig som vi flytter løsningen til DigiPlex på Økern. Dette er et av Norges beste datasenter, der vi har meget gode forhold med redundante strøm og nettlinjer, kjøling og meget god fysisk sikring.
Vi inngår også en bransjeløsning på vår ASP-plattform for Rørkjøp sine medlemsbedrifter. Rørleggerene blir via vår plattform løftet ut i nettskyen der både programmer og kontormiljø med Office-pakken og e-post er tilgjengelig hvor som helst fra når som helst.

2015: Aksjene i Infolink Datatjenester AS ble flyttet ut i et holdingselskap (Infolink Holding AS), og i denne sammenheng fusjonerte vi de 2 selskapene Infolink AS og Infolink Datatjenester AS. Dette medførte at vi fikk nytt organisasjonsnummer (915 681 964), mens vårt gamle organisasjonsnummeret (971 219 300) ble slettet. For historikken sin del finner du våre regnskapstall for perioden 2010-2014 her.

Infolink.no - 2015

Infolink.no – 2015

2015: Vår 4. generasjons hjemmeside blir lansert, og fungerer nå fullt ut på mobile plattformer.

2015: Vi blir med i ECIT som består av mellomstore BPO- og IT-selskaper som tilbyr regnskap, lønn og IT-tjenester i det skandinaviske markedet. Vi er fremdeles den samme lokale IT-leverandøren ovenfor våre kunder, men sammen med de andre IT-selskapene i gruppen kan vi videreutvikle oss på en helt annen måte enn det vi har anledning til alene.

2016: Etter å ha vært lokalisert på Ensjø i 22 år, flytter vi til Ryen for å kunne jobbe tettere sammen med flere av selskapene i ECIT.

2018: Vi starter det nye året med å flytte i nye og flotte lokaler i Technopolis på Fornebu sammen med ennå flere av selskapene i ECIT. Vår besøks- og leveringsadresse er nå Rolfsbuktveien 4A, 1364 FORNEBU.