En ting vi får mange spørsmål om i disse dager er oppgradering til Windows 10. Her er det du trenger å vite før du trykker «oppgrader».

De aller fleste har lagt merke til det nå. Det forsiktige lille flagget nede ved siden av klokka som maser om at det er mulig å oppgradere PC-en til nyeste versjon av Windows.

Noen er klok av skade og vil vite mer før de oppdaterer.

Noen er klok av skade og vil vite mer før de oppdaterer.

For noen er det en selvfølge å trykke på knappen og la det stå til, mens andre gjerne vil vite litt mer om hva som skjer og hvilke problemer og muligheter det er med Windows 10.

Svaret er som regel todelt: «Ja, det fint å oppgradere og det meste kommer til å fungere etterpå. Men nei, det er slett ikke sikkert at de viktigste programmene dine fungerer etterpå». Det er kanskje ikke det svaret de fleste vil høre, men realiteten er at mange programmer ikke fungerer optimalt med en ny versjon av Windows helt til å begynne med. Dette gjelder i særlig grad mange av de «særnorske» økonomiprogrammene, som blir små i verdensmålestokk. Vi går litt med inn på dette i e-boken som er tilgjengelig for nedlasting sist i artikkelen.

Spesielt bedrifter bør være obs på dette med hva som fungerer og ikke fungerer. Det tar tid å oppgradere, og det tar tid å rydde opp etter en feilet oppgradering.

Samtidig er Windows 10 raskt, stabilt og enkelt å bruke, slik at det kan være en fordel å gå over. Til slutt blir man nok tvunget til det på en eller annen måte uansett.

Last ned vår e-bok om Windows 10